Kontaktoni: +355676000434

Zigler

Sixhadet "ZIGLER" e kanë marë emrin nga punuesi i tyre me të njëjtin emër. Krijimi i parë i këtyre sixhadeve është bërë më 1883. Fillimisht është prodhuar në provincën e Arak-ut, ndërsa në ditët e sotme prodhohet në të gjithë Iranin. Ështe sixhade Pakistaneze e lyer me bojra Bimore dhe kjo bën të mundur larjen e saj edhe në kushte shtëpie duke mos humbur ngjyrat. Materiali përbërës është lesh natyral i cilësisë më të lartë dhe ka një strukturë shumë të qëndrueshme që i jep jetëgjatësi të madhe. Përbëhet nga 360,000 nyje për m2. Ngjyrat karakteristike janë nuancat e lehta të tokës dhe bimëve, pasi vetë ngjyrosja bëhet në sajë të rrënjeve të bimëve natyrale. Qilimat e këtij lloji kërkojnë jo më shumë se 1,440 orë pune për tu realizuar.
Category: