Carpets, Uncategorized

Mësoni më shumë rreth tapetëve

Pak histori 

Qilimat u zhvilluan në Azinë Qendrore dhe Perëndimore si mbulesa për dyshemetë me tokë të ngjeshur, që prej viteve të lashta, qilimat mbulonin dyshemetë e shtëpive, çadrave, si dhe xhamive. Në shtëpitë e familjeve të pasura lindore, mbulesat e dyshemesë shërbenin si funksion estetik ashtu edhe praktik. Qilimat shpesh grupohen në një rregullim tradicional, madhësia dhe forma e tapetit përcaktohen nga vendi i synuar brenda atij rregullimi.

Janë pikërisht funksionaliteti dhe estetika që i ka bërë tapetet t’i qëndrojnë kohës. Që prej antikitetit e deri në ditët e sotme mbeten një nga aksesorët kryesorë për ambjentet e shtëpisë dhe jo vetëm. 

Tapetet, që mund ti gjeni tek Pierre Cardin Home përfshijnë: Tapetet industriale. Tapetet prej bamboo-je, 100% prodhim industrial, ose 50% prodhim industrial dhe 50% punim dore. Sixhadet artizanale (100% mëndafsh origjinal dhe lesh të cilësisë së parë).

Më poshtë po listojmë disa mënyra të ndryshme se si mund të përdorni një qilim apo tapet për të krijuar një hapësirë ​​elegante për ambjentin tuaj:

Përcaktoni një hapësirë:

Përdorni qilimat për të përcaktuar zona të tilla si dhoma e ngrënies ose holli. Një rregull i mirë i përgjithshëm është që ju duhet të vendosni të gjitha mobiljet në majë të një qilimi, ose të paktën të vendosni këmbët e përparme të mobiljeve sipër. Për të definuar një hapsirë  linja Monet në Pierre Cardin Home do të ishte perfekte. Linjë tërësisht moderne, ideale për apartamentet e një stili urban apo modern. Vijnë në disa ngjyra, si e bardha, nuanca të gri-së dhe e zeza, të pështatshme për shijet e ndryshme të klientëve. Ajo që e bën të veçantë këtë model është kornizimi që e karakterizon. Materiali i përdorur në këto tapete është akreliku i cilësisë së parë, me veti anti-mykotike, anti-bakteriale, anti-fungale, të vendosura që në fije të tapetit, të certifikuara nga Oeco Tex. 

Krijoni harmoni:

Sigurohuni që tapeti i dhomë s tuaj të përzihet me pjesën tjetër të dekorit të dhomës suaj. Një qilim me shumë modele mund të prishë dizajnin koheziv të brendshëm që dëshironi të arrini. Linja magnifique karakterizohet nga nje butësi e mëndafshtë falë përbërjes së saj akrelik+material natyral.Vjen në ngjyra e dizajne të ndryshme e përshtatshme për të krijuar harmoni në ambjentin tuaj. 

Krijoni shumëllojshmëri:

Një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar shumëllojshmëri në dizajnin e një dhome është të kombinoni dy qilima të madhësive të ndryshme në një hapësirë. Mos harroni se kur miksoni dhe përputhni qilimat, ngjyrat e tyre duhet të shkojnë së bashku me ngjyrat e dhomës, në mënyrë që të ruani një pamje kohezive.

Dekoroni murin:

Disa qilima tradicionalë janë aq të bukur sa meritojnë të kenë një vend në mur. Në vend që të shtroni një qilim në dysheme, vareni në mur për të krijuar një pikë qendrore.Dekorimin e murit por jo vetëm do ta bënin më së miri sixhadet janë traditë mijëra vjeçare e Azisë Lindore. Janë piktura të endure në pëlhurë. Dizajni tradicional më i përdorur është ai i këmbës së elefantit 8-këndësh të shtypur shpesh në një sfond të kuq si dhe fragmente të memorizuara të jetës nomade. Përbëhen prej më shume se 650 mijë nyje për m2, duke i bërë ndër qilimat më jetëgjatë. Materiali që e përbën të gjithë endjen është lesh. Ngjyrat e përdorura janë nuancat natyrale të së kuqes, vishnjes dhe blusë së errët. 

Thjeshtoni ambjentin:

Nëse dhoma juaj ka letër-muri ose tapiceri me model, përdorni një qilim me ngjyrë të thjeshtë në mënyrë që sytë tuaj të kenë diçka për të pushuar. Nga ana tjetër, nëse muret e dhomës tuaj janë shumë të thjeshta, një qilim me një model interesant ose ngjyra të theksuara do t’i japë jetë. Mbani gjithmonë parasysh se kontrasti i duhur do ta bëjë dekorimin e dhomës tuaj më tërheqës nga ana vizuale. Linja Klasike të cilën e gjeni në Pierre Cardin Home është ideale për ata që preferojnë gjithmonë elegancën dhe klasiken. Materiali i përdorur në këto tapete është akreliku i cilësisë së parë, me veti anti-mykotike, anti-bakteriale, anti-fungale, të vendosura që në fije të tapetit, të certifikuara nga Oeco Tex.

Pierre Cardin Home me të gjitha linjat e tapeteve dhe qilimave i përshtatet gustos dhe buxhetit të të gjithë klientëve. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *