Afgan

Tapetat Afgan karakterizohen nga prezenca e gjerë e elementëve të endjes orientale nga territoret e Afganistanit. Ngjyrat e tokës kanë gjithmonë një prezencë të theksuar, por mbi të gjitha tonet e të kuqes së errët, vishnjes, blusë së errët, bezhës dhe kafes. Dizajnet e tyre karakterizohen si dizajne plot larmi edhe në format gjeometrike prezente.