Uncategorized

Si Ndikojnë Tapetët në Interior Design?

Tapet

Arsyeja më e dukshme përdorimit të tapetit në interior dizajnin e shtëpisë është pamja e tij.

Është e vërtetë që një tapet  jep një pamje elegante dhe transformon pa mundim një dhomë. Tapeti ka një aftësi unike për të bashkuar të gjithë elementët dekorativë. Por ndikimi e tapetëve shkon përtej stilit.

Midis madhësisë, materialit, stilit dhe prodhimit, tapetët janë një nga aksesorët më të cmuar të shtëpisë në një projekt të interior dizajnit. Përveç pamjes dhe cilësisë së vetë tapetit, duke pranuar të gjithë potencialin e tij, nuk mjafton të kesh thjesht tapetin e ëndrrave – është gjithashtu e rëndësishme të dish se si ta pozicionosh një tapet në mënyrën e duhur.

Cilat janë disa nga ndikimet e tjera përveç pamjes?

1- Tapeti Shton Ngrohtësi

Për ata që nuk kanë parket druri, tapetët janë të detyrueshëm. Tapetët janë izolues të mirë dhe rrisin ngrohtësinë në ambient. Si rezultat, çdo dhomë bëhet më komode.

2- Tapeti Lidh Elementët e Interior Dizajnit

Tapetët e zonës e bëjnë dhomën të duket e lidhur dhe kohezive. Megjithatë, fuqia transformuese e tapetave të zonës lidhet me madhësinë. Sa më i madh aq më mirë! Për shembull, në një dhomë ndenjeje, tapeti i zonës duhet të jetë mjaft i madh në mënyrë që të gjitha mobiljet të mund të vendosen mbi të. Nëse është shumë i vogël për ta bërë këtë, përqendroni tapetin nën tryezën tuaj të kafesë.

3- Tapeti Ndikon në Zbutjen e Zhurmave

Tapetët reduktojnë ndjeshëm zhurmën në hapësirën tuaj. Pjesa më e madhe e zhurmës në shtëpi vjen nga dridhjet e bëra gjatë ecjes në dysheme të forta dhe kjo absorbohet nga tapetët të cilët thithin tingujt nga ajri. Tapeti ndihmon për një ambient më të qetë, duke e bërë më të lehtë për ju që të relaksoheni, të studioni, të lexoni dhe të flini.

4- Tapeti Mbron Parketin 

Dyshemetë janë të prirura për t’u dëmtuar nga sendet e rënda, mobiljet, putrat e kafshëve shtëpiake dhe objektet e mprehta të cilat mund të shkaktojnë gërvishtje në sipërfaqen e tyre (dhe ne e dimë se shenjat e gërvishtjeve janë një shqetësim i madh për shumicën prej nesh). Tapeti është një zgjidhje e thjeshtë, efikase dhe e përballueshme pasi është  bërë nga materiale absorbuese që mbajnë forcat e goditjes. Tapetët  rrisin sigurinë, ndihmojnë në parandalimin e lëndimeve, veçanërisht të fëmijëve të vegjël.

5- Tapetët Janë një Vepër Arti

Si element dekorativ, tapetët janë vepra arti. Ato mund të jenë një kanavacë e vërtetë për çdo përbërje ngjyre, teksture ose modeli. Një tapet vizualisht interesant ndihmon për të krijuar një interior dizajn elegant dhe të guximshëm. Sixhadet e punuara me dorë, mund të varen në një mur të madh. Sixhadet autentike në Shqipëri i gjeni në Pierre Cardin.

6- Tapeti ul Alergjitë 

Tapetët janë të shkëlqyer për reduktimin e alergjive – për sa kohë që ato pastrohen shpesh dhe siç duhet. Në vend që pluhuri dhe mbeturinat të shpërndahen nëpër shtëpinë tuaj, tapetët  mund të veprojnë si një kurth për këto grimca dhe do t’i mbajnë ato në vend derisa tapeti të pastrohet.

7- Tapeti Ndryshon të Gjithë Dhomën

A mund të ndryshojë tapeti një dhomë të tërë? PO! Thjesht duke shtuar një tapet të zonës ai mund të ndryshojë menjëherë pamjen dhe ndjesinë e një dhome. Në Pierre Cardin tapetët e zonës vijnë në mijëra kombinime në forma, ngjyra, materiale, modele të ndryshme dhe madje mund të bëhen me porosi. 

Zgjidhni në Pierre Cardin tapetin që do të ndryshojë interior dizajnin e shtëpisë tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *